swimwear_branding_ernst_hotel_supply

Vår senaste nyhet inom inom profil & eventprodukter är badkläder med branding!

Det spelar ingen roll hur bra produkter, tjänster företag har eller hur väl firman är skött om du inte skapar förutsättningarna för att få intäkterna att rulla in. En av förutsättningarna för att skapa intäkter är Branding.

Driver du ett SPA-hotell? Ska du marknadsföra ditt företag på ett sommarevent eller marknadsför du kanske en kustnära destination? Då kan det vara en god idé att kika på badkläder som profilprodukt!

Visst är det fantastiskt med en levande reklampelare som marknadsför ditt varumärke med stolthet. Vi på Ernst Hotel Supply hjälper dig gärna med det. Vi hjälper dig med att få till ett proffsigt tryck av din logotyp på snygga badbrallor, bikinis eller baddräkter både till vuxen och barn.

Hög kvalitet & perfekt passform

Badkläderna tas fram i samråd med dig där kvalitet och passform är av största vikt för att dina gäster ska kunna använda dem långt efter sitt besök på din anläggning, destination eller ditt event. Vill du skapa en helhet för ditt varumärke rekommenderar vi att du samtidigt tittar på badlakan, solstolar, badrockar och parasoll med samma branding.

Snygg design & stor variation på mönster

Har du kanske en maskot som profilerar din anläggning eller destination? Skräddarsydda koncept kan även innebära ett eget mönstertryck på tyget. Tänk dig en baddräkt eller badbyxa till barn med maskoten tryckt på tyget, då blir slutprodukten ett värdefullt minne i många år!

Tveka inte att boka in ett möte med oss redan idag genom att klicka här!

badd_ernst_gul_sammet_hs

Vilka är hotellgästens 3 mest prioriterade önskemål på hotellrummet,  kan du gissa?

Hur viktig är hotellrummets inredning för hotellgästen egentligen? Det beror helt på vilken typ av resenär du är och dina behov. Olika resenärer har olika behov.

Semesterresenärer är ute efter lugn och ro, en stressfri miljö, närhet till stan, landet, stranden eller skogen.

Affärsresenärer ställer höga krav på till exempel internetuppkoppling, sängkomfort och luftkonditionering.

Under hösten 2019 befann vi oss en hel del ute på vägarna som just affärsresenärer och när vi gräver lite djupare i affärsresenärens behov så vill vi påstå att det finns 3 önskemål som toppar önskemålslistan för både affärsresenären och semesterresenären. Här har vi listat dem nedan.

1 Kudden

Kombinationen säng + kudde är viktig för att man ska få en avslappnad nattsömn. Kuddens vilohöjd är det som spelar störst roll, alltså den höjd där huvudet bärs upp och inte sjunker ner mer. Beroende på om man sover på rygg alternativt sidoläge så kan vilohöjden variera kraftigt. 

Att kuddarna tryckavlastar och sprider huvudets tyngd över en större yta är också viktigt för att det ska kännas bekvämt. Gör kudden inte det och trycket mot huvudet blir för stort kan det leda till att man hela tiden vaknar och vill byta ställning. Antalet kuddar i ett hotellrum har visat sig vara viktigt och därför är det viktigt att se till att det alltid finns extra kuddar att tillgå på rummet. 

2 Sängen 

Vilka faktorer spelar in för att det ska anses som en bra hotellsäng? Jo det ska vara en resårbotten med pocketfjädersystem som är den mest exklusiva typen av elastisk resår. Sängar delas in i komfortzoner med hjälp av pocketfjädersystemet. De bättre sängarna har mellan 5-7 zoner. På så sätt hjälper madrassen dig att sova i en ergonomsikt riktig kroppsställning och du känner dig utvilad när du vaknar.  

3 Bäddmadrassen

Bäddmadrassen är det verktyg man använder för att kunna finjustera och anpassa sängen för alla kroppsvikter. Den bör vara mellan 5 – 10 cm tjock. Materialet kan vara allt från skum till kallskum/latex. Bäddmadrassen är ofta den del du kan justera sängens hårdhet med för att få sluttouchen på komfortkänslan i sängen. 

Sovmiljön är en viktig del för att förmedla en känsla och skapa en helhet på hotellet. Alltifrån en skön säng till härliga lakan bidrar till den upplevelse du vill att din gäst ska känna. Komforten är många gånger en av grundstenarna för att behålla lojaliteten hos en gäst. Gästen måste känna att hen får ”value for money”!

Vi på Ernst Hotel Supply hjälper dig gärna med att hitta rätt bland både kuddar, sängar och laddningslösningar för mobiltelefoner. Tveka inte att boka in ett möte med oss redan idag genom att klicka här 

Vi kan skräddarsy helhetslösningar som passar för hotellgästen såväl som för hotelldriften.

ernst_hotel_supply_trend_2020

Färgtrender inför 2020? Här får du svaren!

Om några veckor går vi in i ”det glada 20-talet” igen och det innebär färgstarka toner i inredningsvärlden! Vi vill passa på att ge dig lite inspiration om du funderar på att förnya kontorslokalerna, hotellrummen, restaurangytan eller ditt lokala fik inför nästa decennium! 

Kornblått är tillbaka

Denna färg kan vara känsloladdad beroende på när du är född, den har nämligen minst sagt varit på tapeten förut och  gör nu entré igen. En färgton som säkert många minns i vår inredning under 1990-talet, men då användes den i överflöd på väggarna. Nu kommer den tillbaka mer som accentfärg i olika detaljer.

Det gula

Gula nyanser fortsätter att smyga sig in. Allt från ljusare gult till senapsgult som vi redan mötts av under hösten. En häftig variant är gula möbler kombinerat med mattor och korgar i naturmaterial med svarta afrikanska mönster. Detta kan skapa en riktigt snygg helhet!

Brända toner & manchester

Afrikas himmel talade vi om i förra bloggavsnittet. Att dekorera ton-i-ton med rosa, beige, aprikos och andra terracotta färger. Här kan du också addera till den blågröna tonen för att bryta av. På materialsidan ser vi att sammeten stannar kvar som material ett tag till men en nyhet som kommer starkt är manchester, som nu syns framför allt på möbler. 

 Grönt skapar skön harmoni 

Gröna gardiner i både sammet och linne kommer starkt denna säsong. Varva ett tunnt gardintyg i ljusgrön nyans med ett mörkare, tjockare tyg i mörkare ton vilket skapar dynamik där ljus och skugga möts. Välj en upphängning där gardinerna  hänger från tak till golv och från vägg till vägg och böljar mjukt i vågformationer. Detta kommer att ge kontoret ett härligt intryck av harmoni.

Ska vi sammanfatta allt ovan så är det bara att våga färg 2020! Har du tänkt på att färg kan boosta både dig själv, dina kunder eller gäster!

 

Vi på Ernst Hotel Supply har lång erfarenhet av gardiner, solskydd, möbler och inredning och vi kan hitta en både smart och stilren lösning, som passar för just ditt företag. Vi hjälper dig med rådgivning, inspiration, mätning och montering.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Om du vill, så börjar vi med ett kostnadsfritt besök på plats hos dig. Du bokar ditt besök genom att klicka här.

profil_event_erns_hotel_supply

Minimalism & Naturtrenden

Hur är ditt förhållande till denna trend?

Under hela 2019 har hållbarhetstänket vuxit sig starkare hos ännu fler enskilda personer, företag och organisationer i vårt samhälle. När vi nu snart går in i 20-talet kommer minimalism och naturtrenden att fortsätta ligga som en bas en lång tid framöver. 

Materialen

Den råa träytan syns allt mer och allt oftare i möbler och inredning. Den behandlas kanske med trävax eller olja för att sedan slitas naturligt på lång sikt, kunna slipas om för att behandlas igen. Hållbart, eller hur! 

Vi på Ernst Hotel Supply arbetar en del med ulltyger i våra projekt. Vet du om att ull är en naturfiber och en mycket smart sådan eftersom den rengör sig själv!  Häng eller ställ ut din möbel eller ditt möbelöverdrag en liten stund i fuktigt väder så är den fräsch igen. Är det en ullmatta så ska du dra den i torr snö.  Slitstarkt är det också! Du har väl hört talas om Märta Måås Fjätterström mattorna som bara fortsätter att leva i generation efter generation?  

Juteväv och linne är populära inredningsmaterial som förstärker naturkänslan hos många företag nu när julen börjar närma sig. Jute är en stamfiber precis som lin och har låg miljöpåverkan i odlingssteget. Det fiffiga med både jute och lin är att de jämfört med många andra fibrer kan produceras på ett hållbart sätt eftersom miljöpåverkan är mindre jämfört med andra textilier. Man kan odla i regniga och svala klimat och mängden skadeinsekter är liten. De kräver inte heller så mycket gödning vid odling och har i grunden utvecklat motståndskraft för en del sjukdomar.

Nya spännande material

När vi arbetar med inredningsprojekt är det viktigt att den ”röda tråden” finns hela vägen. Allt från gardin, möbel, och lampskärm till kontorets pennor eller hotellets engångsartiklar. Därför utvecklar vi nu vårt profil och event sortiment med nya artiklar som går hand i hand med naturtrenden. 

Vetestrå är en restprodukt som blir över när man skördar vetekorn. Vetestråna kan användas som råvara för tillverkning av ett kompositmaterial som ersätter plast. Bambuprodukter är också starkt på frammarsch. Bambu är ett gräs som inte kräver något bekämpningsmedel vid produktionen och som binder mycket koldioxid. Den har en mycket snabb återväxt och kan återvinnas som pappersförpackning. 

Färgvalen & det minimalistiska 

Färgtonerna är sköna och naturliga så klart! Här är det en naturnära färgpalett som gäller. Tänk soluppgång över Afrikas öken och jordtoner. Tänk sedan minimalt med prylar i inredningen och du har hittat helt rätt i denna trend! 

textil och provkartor

Får vi presentera Ernst Concept!

Idag är helhetsintrycket av inredningen på en arbetsplats viktigare än vad vi tror. Både för anställda, besökare och kunder. Därför har vi skapat ett helhetskoncept som omfattar textil – sömnad – möbler – belysning och vi kallar det Ernst Concept!

Vi på Ernst Hotel Supply hjälper både små och stora företag med skräddarsydda inrednings- och textil projekt utan mellanhänder. Som en av Sveriges största tyggrossister kan vi erbjuda ett brett utbud av textilier. Vi tar oss an allt från den det lilla till det stora projektet. Det kan handla om ett enstaka draperi eller fåtölj till att inreda ett helt hotell, restaurang eller kontor.

Din interiör & exteriör syns överallt!

Dina besökare och kunder rejtar ditt företag på globala plattformar där det läggs upp interiör- och exteriörbilder som aldrig förr. Din personal tar selfies på arbetsplatsen och sprider ditt varumärke i sina kanaler.

Inredningen är också viktig vid anställning av ny personal eftersom den skvallrar om hur företaget satsar på sin personal. Anställningsannonser läggs ut på sociala medier med bilder från företagets interiör och befintliga personal för att locka sökanden. Inredningen en del av ditt visitkort oavsett vilken bransch du tillhör.

Tillsammans hittar vi lösningar som uppfyller era önskemål kring funktion, estetik, färg & form. Vi har olika produktionskanaler beroende på uppdragets karaktär och storlek men det mesta av tillverkningen sker hos producenter runt om i Europa. De mindre sömnadsprojekten sker dock på plats här hos oss på Ernst.

Stärk ditt varumärke ännu mer!

När helheten sedan är skapad vill många företag också förstärka intrycket och  varumärket genom profilartiklar. Vi tar varje år fram give-aways, företagsjulklappar och julgåvor på förfrågan. Det kan röra sig om badrockar med broderad logotyp, badlakan med tryck, plädar, paraplyer och så vidare. 

Du kan sätta egen prägel på det mesta och det finns massor av möjligheter för just ditt företag. Just nu bygger vi ut denna del med event & profilartiklar så håll ögonen på produktsidan framöver.

Soffa Barkåkra extra djup beige

Hur är ditt hållbarhetstänk? Här får du tips på hur du fixar nytt av gammalt!

Utmana dig själv när du ska fräscha upp och byta inredning i dina lokaler! Vårt invanda tankemönster säger ”bort med det gamla in med något nytt”, men behöver det vara helt nytt?

Det tankemönster vi har levt i länge är svårt att förändra men faktum är att människan är mycket mera medveten idag och ifrågasätter hållbarheten överallt.

Istället för att slänga allt kan det vara bra att låta oss bedöma vilka delar av inredningen i din lokal som skulle gå att återanvända fast med en ny touch. Att skapa en nyhetskänsla kan räcka både för dig själv, dina medarbetare, dina kunder eller gäster.

Nu tänker du säkert, vad sjutton kan vi återanvända i den här lokalen? Därför tänkte vi på Ernst Hotel Supply ge dig som företagare lite tips på hur du ska tänka.  

Klädda stolar

Slitage i tyget gör ofta att man måste byta ut stolarna och köpa helt nya men ofta fungerar det att köpa ett nytt överdrag om stommen fortfarande är stabil. 

Gardiner & kuddar

Gardiner slits ganska hårt och behöver oftast bytas ut oftare än kuddar och sängöverkast. Textilierna är ofta färgmatchade och byter man det ena så byter man också ut det andra. Här finns flera olika möjligheter och med en stor mängd textil kan vi ofta hitta andra textilier att matcha upptill den befintliga inredningen.

Dukar & servetter

Behöver du dukar och servetter för ett specifikt ändamål eller söker du något unikt till din restaurang? Kanske har du textilier i din verksamhet som kan klippas ner och återanvändas eller mixas med nya tygdetaljer. Vi syr upp både dukar och servetter i önskad tygkvalité. Mycket populärt är bl a vårt linne Samir som finns i en mängd olika kulörer och som passar i många sammanhang.

Lampor

En ny lampskärm kan enkelt förändra miljön i ett rum. Genom att använda textil som följer övrig inredning i rummet ger du också ett genomtänkt och harmoniskt intryck. Hos oss har du möjlighet att beställa lampskärmar i olika former och med önskat fäste. Lampskärmarna finns både som mönstrade och enfärgade. De enfärgade skärmarna i sammet har en mycket vacker lyster och i linneskärmarna med vårt linne Samir finns 78 olika färgtoner att välja mellan, allt för att göra det så enkelt som möjligt att färgkoordinera med övrig inredning. Du har även möjlighet att använda ett eget tyg om så önskas och kanske du då kan återanvända en gardin eller ett kuddfodral?

Sängar

Behöver du verkligen byta ut hela sängparken på din boendeanläggning? Behöver sängtextilien lyftas och moderniseras? Kanske räcker det att förnya med en sängkappa som ramar in sängen samtidigt som det skyddar mot skav och fläckar. Pläd eller halvöverkast som lyfter intrycket, nya kuddar i lite andra färgtoner kan också skapa den där nyhetskänslan.

Textilklädda sänggavlar är också fortfarande populärt och ger en mysfaktor som är enorm.Vi syr upp måttanpassade sängkappor och klädslar till sänggavlar, sängvepor, kuddar mm i önskad tygkvalité och färg.

Ta med dig tipsen du nu fått av oss och gå in i dina företagslokaler igen och titta med nya ögon. Tänk efter en extra gång innan du bestämmer dig för att slänga allt och köpa helt nytt. Behöver du hjälp att se möjligheter så tveka inte att ta kontakt med oss.

belsyning_ernst

Har du koll på punktbelysningen?

Hösten kommer sakta smygande dag för dag och vips så märker du att det liksom är lite mysigt att tända lampor på eftermiddagarna. Därför tänkte vi på Ernst Hotel Supply ge dig vår checklista så att du i god tid hinner se över belysningen i din affärslokal, på dina hotellrum eller i din restaurang.

När en riktigt bra punktbelysning finns i ett rum då får dina besökare en känsla av harmoni.  Med denna checklista kan du skapa en helt ny miljö för dina besökare om du ser över och optimerar din belysning.

 

  1. Inventera det befintliga ljuset i din lokal. Räkna hur många  ljuspunkter du har i nuläget. Dela sedan in dem i:

Allmänbelysning: Ljuspunkter som sprider ljus över allmänna ytor i hela rummet.

Funktionsbelysning: Arbetsplats, läslampor etc. En tydlig funktion som kräver rätt belysning.

Punktbelysning: Riktad belysning mot tavlor, växter, bokhylla etc.

Stämningsbelysning: Precis som det låter, till för att skapa en stämning eller mysbelysning. Här är levande ljus perfekt.

 

  1. Nu kan du tydligt se fördelningen och du ser också tydligt om du saknar belysning i någon kategori. Nu undrar du säkert hur många ljuspunkter man egentligen ska ha i ett rum? Här finns inget rätt och fel men tänk på att rummets färg och storlek påverkar antalet ljuspunkter. I ett rum med mörk inredning behövs oftast fler ljuspunkter. 

 

  1. När du nu vet vad som saknas och ska börja kika på lampor att komplettera med så ska du tänka till så att de nya ljuspunkterna placeras i olika höjder. Detta för att dra nytta av skuggornas färgnyanser i lokalen. Det är lite som att måla med ljus.

 

  1. Tänk sedan in punktbelysning för det som ska vara framträdande i din lokal och som besökarens blick ska fastna på först.  

 

  1. Nu är du redo för att gå på inköpsrunda. Kanske hittar du helt perfekta lampfötter men med fel nyans på lampskärmen. Tveka då inte att ta kontakt med oss så hjälper dig att få till helheten! Vi hjälper dig givetvis också att genomföra hela checklistan om du hellre vill ha hjälp med allt. Börja med att kika på våra lampor och lägg en offertförfrågan så hör vi av oss.

 

Önskar dig och ditt företag en skön och härlig höst!

taklampa_ernst_empire_II_300

Så skapar du en Skandinavisk stil. Detta bör du tänka på…

Ljust, avskalat och många vita toner är det som är det som är karakteristiskt för den skandinaviska stilen. Stilen som blivit omåttligt populär på pinterest. 

Associerar du också till snö, björkar, naturmaterial, öppna landskap och det nordiska ljuset? Det är en bra bas att falla in i detta tänk. 

Nu ska du få gå Ernst Hotel Supply lilla inredningsskola för Skandinavisk stil!

Lektion 1 – Nordic light

Vitt, vitt, vitt i olika former och olika material. Blanda som du vill, men vitt ska det vara. Det som kan kännas tufft är att även golven bör vara vita alternativt ljusa, och vi alla vet ju att vita golv är mer fläck-känsliga än mörka. Egentligen ska man i denna stil arbeta med så lite mattor som möjligt, men det finns många bra lösningar på ljusa mattor att välja mellan som framhäver den skandinaviska stilen.  

Lektion 2 – Less is more

Så avskalat som möjligt! Inte för mycket prylar. Ett tips är att leta efter hållbara designklassiker på loppisar eller hos antikvitetsbutiker. Designklassiker kan givetvis kosta en del men ofta har de ett bra grundvärde som ofta står sig över tid och skulle det bli aktuellt att sälja möblerna igen så finns det stor sannolikhet att du får igen det du gav. 

Lektion 3 – Medveten avslappning 

Det är lätt att bli för strikt och stram i denna inredningsstil eftersom den är så avskalad. Försök att lätta upp stilen genom små enkla tips som att ställa en tavla på golvet istället för att hänga den eller låt de fina vitrindörrarna stå på glänt. Bädda lite slarvigt med linnelakan och låt pläden i soffan ligga lite utfälld. Det finns en hel del textilier att välja mellan som ger ett lite ”ruffigt” uttryck vilket kan vara användbart i just denna inredningsstil. 

Lektion 4 – Fotokonst

Svartvit fotokonst är väldigt populär just nu. Den används även i den urbana stilen som du kan läsa mer om i ett av våra tidigare inlägg. Antingen kan du använda egna foto som du tagit och ramat in för att skapa en personlig touch eller så finns det att köpa motiv ganska billigt. Samla gärna fotografierna i så kallade fotoväggar. Använd samma kulör på ramarna så att de skapar en enhet tillsammans.  

Lektion 5 – Gröna växter 

Varför inte en enorm kaktus? Ytterkrukan kan du placera i en snyggt sydd linnepåse i grått eller beige grovt linnetyg. Både små och stora gröna växter passar denna stil men välj med fördel de växter som ger en enkelhet i sitt uttryck som suckulentväxter, eller storbladiga växter som exempelvis monstrea.   

Grattis! Nu har du fått en bra grund i den skandinaviska stilen. Tveka inte att ta kontakt med oss på Ernst Hotel Supply om vi ska skapa en skandinavisk stil hos ditt företag!

Woman stands near the window in hotel room at morning time

Har du koll på hur du mörklägger & solskyddar bäst?

Nu är den efterlängtade sommaren här och förhoppningsvis bjuder den på lite sol och värme! Sol och värme som för det mesta är skönt, men som kan bli besvärande exempelvis när du ska sova eller vill sitta på en uteservering. 

 Två saker ska du ska funder över: 

  1.  Val av tyg
  2.  Val av uppsättning

Val av tyg:

Det finns två olika typer av mörkläggningstyger beroende på vilken effekt du vill uppnå. Dessa kallar vi dimout tyg och blackout tyg.

Dimout tyger har svarta tjocka trådar invävda i mitten av tyget vilket gör att tyget stänger ute ljus. Ju mörkare ton på dimout tyget du väljer desto mer ljus stänger det ute. En ljus dimout mörklägger ca 75-80 % medan en mörk dimout mörklägger ca 90 -95 %. 

Blackout tyger mörklägger till 100 % och är också stelare i kvaliteten, vilket gör att man får anpassa valet av uppsättningsmodell. Gardinlängder är en uppsättning som fungerar toppen för dessa tyger och då får du även en ljuddämpande funktion. 

Uppsättningar att välja mellan:

Hissgardiner

Söker du en kombination av både ett solskydd och en snygg gardinkappa då kan en hissgardin passa. Är utrymmet dessutom trångt vid sidan om fönstret eller är fönstret litet fungerar denna lösning perfekt eftersom vi använder metallprofiler med kulkedja som gör gardinen stabil och enkel att montera med antingen vägg- eller takfäste.

Gardinlängder

Stora fönsterpartier kan vara kluriga att mörklägga och då kan klassiska längder vara en bra lösning. Man kan också kombinera dessa med ett tunnare tyg om man vill skapa ett insynsskydd.     

Rullgardiner

Denna uppsättning är kanske den som de flesta tänker på när det gäller mörkläggning. Rullgardinen är ett bra val om du har inåtgående fönster som annars kan vara svåra att mörklägga på ett bra sätt. 

Markiser

Behöver du kanske till sist komplettera din mörkläggning med markiser. Om du har en uteservering med parasoller, dynor, kuddar ger det ett bra intryck om du skapar en helhet med färg och mönster. Du missar väl inte vårt juni2019 erbjudande då vi lämnar 20 % på markistyger. Https://ernsths.se/utetyger

Vi erbjuder utetyger i över 40 olika färger och mönster och utför även all form av sömnad av alla våra produkter.

Vill du beställa tygprover? Vi skickar gärna så snart du kontaktar oss! 

 

textil på terassen

SKAPA EN HÄRLIG UTEMILJÖ MED TEXTIL

Oavsett om det handlar om en hotell- eller restaurangveranda eller kanske en liten plats utanför kontoret så är en ombonad utemiljö alltid uppskattat och en plats där alla gärna vill hänga. En mysig uteplats går att skapa relativt enkelt med textila inslag i kombination med växter och belysning. Vi har många utetyger både på lager och i vårt beställningssotiment som passar till allt från kuddar & draperier till markiser & dynor. Njut av vår härliga sommar!