Woman stands near the window in hotel room at morning time

Har du koll på hur du mörklägger & solskyddar bäst?

Nu är den efterlängtade sommaren här och förhoppningsvis bjuder den på lite sol och värme! Sol och värme som för det mesta är skönt, men som kan bli besvärande exempelvis när du ska sova eller vill sitta på en uteservering. 

 Två saker ska du ska funder över: 

  1.  Val av tyg
  2.  Val av uppsättning

Val av tyg:

Det finns två olika typer av mörkläggningstyger beroende på vilken effekt du vill uppnå. Dessa kallar vi dimout tyg och blackout tyg.

Dimout tyger har svarta tjocka trådar invävda i mitten av tyget vilket gör att tyget stänger ute ljus. Ju mörkare ton på dimout tyget du väljer desto mer ljus stänger det ute. En ljus dimout mörklägger ca 75-80 % medan en mörk dimout mörklägger ca 90 -95 %. 

Blackout tyger mörklägger till 100 % och är också stelare i kvaliteten, vilket gör att man får anpassa valet av uppsättningsmodell. Gardinlängder är en uppsättning som fungerar toppen för dessa tyger och då får du även en ljuddämpande funktion. 

Uppsättningar att välja mellan:

Hissgardiner

Söker du en kombination av både ett solskydd och en snygg gardinkappa då kan en hissgardin passa. Är utrymmet dessutom trångt vid sidan om fönstret eller är fönstret litet fungerar denna lösning perfekt eftersom vi använder metallprofiler med kulkedja som gör gardinen stabil och enkel att montera med antingen vägg- eller takfäste.

Gardinlängder

Stora fönsterpartier kan vara kluriga att mörklägga och då kan klassiska längder vara en bra lösning. Man kan också kombinera dessa med ett tunnare tyg om man vill skapa ett insynsskydd.     

Rullgardiner

Denna uppsättning är kanske den som de flesta tänker på när det gäller mörkläggning. Rullgardinen är ett bra val om du har inåtgående fönster som annars kan vara svåra att mörklägga på ett bra sätt. 

Markiser

Behöver du kanske till sist komplettera din mörkläggning med markiser. Om du har en uteservering med parasoller, dynor, kuddar ger det ett bra intryck om du skapar en helhet med färg och mönster. Du missar väl inte vårt juni2019 erbjudande då vi lämnar 20 % på markistyger. Https://ernsths.se/utetyger

Vi erbjuder utetyger i över 40 olika färger och mönster och utför även all form av sömnad av alla våra produkter.

Vill du beställa tygprover? Vi skickar gärna så snart du kontaktar oss! 

 

textil på terassen

SKAPA EN HÄRLIG UTEMILJÖ MED TEXTIL

Oavsett om det handlar om en hotell- eller restaurangveranda eller kanske en liten plats utanför kontoret så är en ombonad utemiljö alltid uppskattat och en plats där alla gärna vill hänga. En mysig uteplats går att skapa relativt enkelt med textila inslag i kombination med växter och belysning. Vi har många utetyger både på lager och i vårt beställningssotiment som passar till allt från kuddar & draperier till markiser & dynor. Njut av vår härliga sommar!

taklampa textil 2

Skapa en modern urban stil med keramik, trä och linnematerial.

Har dina lokaler metallinslag, betonggolv och lite ruffa ofärdiga ytor då ska du välja att inreda med en urban stil!

Stilen passar otroligt bra för stora öppna ytor som annars kan anses svåra att inreda för att skapa en go känsla i. 

5 urbana kännetecken

  • trä, betong, skinn, metall, linne inslag
  • möbler med en praktisk funktion
  • stora gröna bladväxter
  • Sparsamt med prylar
  • grafisk konst eller svart-vit fotokonst

3 Vanliga frågor:

Min lokal saknar de övergripande urbana inslagen?

Om du har en lokal som saknar de urbana inslagen med ruffa ytor men ändå gillar stilen så finns lösningen även för detta. Det finns mängder av passande fototapeter som kan skapa den rätta känslan.  

Hur kan färgskalan i textil se ut?

Här kan det variera beroende på lokalens utseende från start. Ofta arbetar man med gråskalan som bas i den urbana stilen och plockar upp någon eller ett par accentfärger som kan gå ton i ton med basen eller komplettera den. 

Hur kan jag förstärka den urbana stilen? 

Lamporna  är det som förstärker denna stil med enkla medel. Det finns fantastiskt många lampor med industriell stil idag att välja mellan. Tänk både taklampor och punktbelysning. 

Om du nu känner dig helt säker på att välja den urbana stilen till dina nya lokaler men behöver hjälp så tveka inte att ta kontakt för ett helhetskoncept. Vi på Ernst Hotel Supply hjälper dig gärna att ta fram en moodboard så att du får en tydlig känsla för helhetsintrycket. Varmt Välkommen att höra av dig!

Addsimplicity_ernsths_monlux

Monluxsviten Clarion Sign

Ett verkligt fint samarbete mellan Jannice Vistrand, Add Simplicity och Per Holknekt, Monlux har resulterat i en mycket vacker svit på Clarion Sign i Stockholm. Vi på Ernst Hotel Supply  är glada över att ha fått vara med och leverera textil och kuddar i sammet och linne. Dags att checka in kanske?

Showroom

Du vet väl att textil är ljuddämpande?

Hur är akustiken i dina lokaler? Vad säger dina gäster? Ljud påverkar oss mer än vi tror och kan också vara avgörande för vilken restaurang, pub, samlingslokal eller vilket hotell dina gäster väljer!

Här får du 4 tips av Ernst Hotel Supply som har stor ljuddämpande effekt. 

 

1. Välj långa gardiner i tjocka material. Sammetstrenden håller i sig fortfarande men det finns många andra härliga material att välja mellan. Något som inte så många vet är att desto fler veck en gardin har desto bättre dämpar den ljud.

Är lokalen fönsterlös eller har väldigt få fönster kan man självklart klä en vägg eller skärma av rummet med en ”draperad vägg”.

2. Mattor ska vara tjocka och stora i rummet för att dämpa bra. Man kan också dämpa ytterligare genom att köpa ljudisoleringsfilt som du placerar under mattan för att uppnå ännu bättre effekt.

3. Ljuddämpning av tavlor är något som man ofta glömmer bort. Fäst ljuddämpande filt eller annan textil bak på tavlan och vips så har du fixat osynlig ljuddämpning. 

4. Kuddar är en kär inredningsdetalj som höjer mysfaktorn enormt i ett rum. Kuddfodral är också den detalj som du enkelt kan byta ut efter säsong för att förändra tonalitet i en lokal så snåla inte med kuddar eftersom de både fånga ljud och skapar en hög mysfaktor!

Behöver du hjälp att ta fram ett helhetskoncept så hjälper vi gärna till! Kontakta Helena på Ernst Hotel Supply  

 

hissgardin_lervik_ernst_800

Hissgardiner för de små fönstren

Hissgardiner passar perfekt om det är trångt sidan om fönstret eller om själva fönstret är litet. Vi använder metallprofiler som är enkla att montera och med kedjedrag så blir användningen enkel. Allt måttanpassas efter dina behov och förutsättningar. Tyget väljs så att det matchar övrig inredning & textil och fästs med kardborreband vilket gör det mycket enkelt att ta av för att tvätta eller för att byta. Tveka inte att kontakta oss för mer information Klicka här

Giving_People_v2-1_300

Vi ger vårt stöd till Giving People

Vi på Ernst vill gärna göra skillnad därför väljer vi att stödja Giving Peoples arbete. Giving Peoples målgrupp är de i Sverige 232 000 barn som lever i fattigdom och de barnfamiljer som är på väg in i fattigdom och lever på marginalerna. Giving People arbetar förutsättningslöst med fokus på barnen och tillhandahålla bl a akut hjälp av mat och andra viktiga förnödenheter. Julen borde vara till för alla.

monsterdesign_servett_300hs

Egen Mönsterdesign

Letar du efter det unika? Vill du sätta en egen prägel? Med egen mönsterdesign kan du på ett relativt enkelt sätt skapa något unikt, ett attribut till din profil och varumärke. Vi hjälper till från tanke till färdiga produkt. Läs mer

Spadagarna300x300pixlarIII

Träffa oss på Spadagarna

Vi kommer att vara med och ställa ut på SPA dagarna på Loka Brunn 22-24 maj. Är du på plats, tveka inte att komma förbi och säg hej. Om det är något speciellt du letar efter just nu, tala gärna om det för oss i ett mail och vi försöker se till att ha prover och annan info med till dig. Hoppas att vi ses…

sigill_nyhet

Tailormade for you

Vi arbetar kontinuerligt med att bredda vårt utbud så att du som kund ges ännu fler möjligheter att forma unika hotell- och restaurangprodukter utefter just dina önskemål. Tillsammans med oss och våra leverantörer & producenter som alla har en lång erfarenhet och är specialister inom sitt område hjälper vi till att lotsa er i processen.  Tveka inte att kontakta oss för vidare dialog kring vad just du letar efter.