textil och provkartor

Får vi presentera Ernst Concept!

Idag är helhetsintrycket av inredningen på en arbetsplats viktigare än vad vi tror. Både för anställda, besökare och kunder. Därför har vi skapat ett helhetskoncept som omfattar textil – sömnad – möbler – belysning och vi kallar det Ernst Concept!

Vi på Ernst Hotel Supply hjälper både små och stora företag med skräddarsydda inrednings- och textil projekt utan mellanhänder. Som en av Sveriges största tyggrossister kan vi erbjuda ett brett utbud av textilier. Vi tar oss an allt från den det lilla till det stora projektet. Det kan handla om ett enstaka draperi eller fåtölj till att inreda ett helt hotell, restaurang eller kontor.

Din interiör & exteriör syns överallt!

Dina besökare och kunder rejtar ditt företag på globala plattformar där det läggs upp interiör- och exteriörbilder som aldrig förr. Din personal tar selfies på arbetsplatsen och sprider ditt varumärke i sina kanaler.

Inredningen är också viktig vid anställning av ny personal eftersom den skvallrar om hur företaget satsar på sin personal. Anställningsannonser läggs ut på sociala medier med bilder från företagets interiör och befintliga personal för att locka sökanden. Inredningen en del av ditt visitkort oavsett vilken bransch du tillhör.

Tillsammans hittar vi lösningar som uppfyller era önskemål kring funktion, estetik, färg & form. Vi har olika produktionskanaler beroende på uppdragets karaktär och storlek men det mesta av tillverkningen sker hos producenter runt om i Europa. De mindre sömnadsprojekten sker dock på plats här hos oss på Ernst.

Stärk ditt varumärke ännu mer!

När helheten sedan är skapad vill många företag också förstärka intrycket och  varumärket genom profilartiklar. Vi tar varje år fram give-aways, företagsjulklappar och julgåvor på förfrågan. Det kan röra sig om badrockar med broderad logotyp, badlakan med tryck, plädar, paraplyer och så vidare. 

Du kan sätta egen prägel på det mesta och det finns massor av möjligheter för just ditt företag. Just nu bygger vi ut denna del med event & profilartiklar så håll ögonen på produktsidan framöver.

Soffa Barkåkra extra djup beige

Hur är ditt hållbarhetstänk? Här får du tips på hur du fixar nytt av gammalt!

Utmana dig själv när du ska fräscha upp och byta inredning i dina lokaler! Vårt invanda tankemönster säger ”bort med det gamla in med något nytt”, men behöver det vara helt nytt?

Det tankemönster vi har levt i länge är svårt att förändra men faktum är att människan är mycket mera medveten idag och ifrågasätter hållbarheten överallt.

Istället för att slänga allt kan det vara bra att låta oss bedöma vilka delar av inredningen i din lokal som skulle gå att återanvända fast med en ny touch. Att skapa en nyhetskänsla kan räcka både för dig själv, dina medarbetare, dina kunder eller gäster.

Nu tänker du säkert, vad sjutton kan vi återanvända i den här lokalen? Därför tänkte vi på Ernst Hotel Supply ge dig som företagare lite tips på hur du ska tänka.  

Klädda stolar

Slitage i tyget gör ofta att man måste byta ut stolarna och köpa helt nya men ofta fungerar det att köpa ett nytt överdrag om stommen fortfarande är stabil. 

Gardiner & kuddar

Gardiner slits ganska hårt och behöver oftast bytas ut oftare än kuddar och sängöverkast. Textilierna är ofta färgmatchade och byter man det ena så byter man också ut det andra. Här finns flera olika möjligheter och med en stor mängd textil kan vi ofta hitta andra textilier att matcha upptill den befintliga inredningen.

Dukar & servetter

Behöver du dukar och servetter för ett specifikt ändamål eller söker du något unikt till din restaurang? Kanske har du textilier i din verksamhet som kan klippas ner och återanvändas eller mixas med nya tygdetaljer. Vi syr upp både dukar och servetter i önskad tygkvalité. Mycket populärt är bl a vårt linne Samir som finns i en mängd olika kulörer och som passar i många sammanhang.

Lampor

En ny lampskärm kan enkelt förändra miljön i ett rum. Genom att använda textil som följer övrig inredning i rummet ger du också ett genomtänkt och harmoniskt intryck. Hos oss har du möjlighet att beställa lampskärmar i olika former och med önskat fäste. Lampskärmarna finns både som mönstrade och enfärgade. De enfärgade skärmarna i sammet har en mycket vacker lyster och i linneskärmarna med vårt linne Samir finns 78 olika färgtoner att välja mellan, allt för att göra det så enkelt som möjligt att färgkoordinera med övrig inredning. Du har även möjlighet att använda ett eget tyg om så önskas och kanske du då kan återanvända en gardin eller ett kuddfodral?

Sängar

Behöver du verkligen byta ut hela sängparken på din boendeanläggning? Behöver sängtextilien lyftas och moderniseras? Kanske räcker det att förnya med en sängkappa som ramar in sängen samtidigt som det skyddar mot skav och fläckar. Pläd eller halvöverkast som lyfter intrycket, nya kuddar i lite andra färgtoner kan också skapa den där nyhetskänslan.

Textilklädda sänggavlar är också fortfarande populärt och ger en mysfaktor som är enorm.Vi syr upp måttanpassade sängkappor och klädslar till sänggavlar, sängvepor, kuddar mm i önskad tygkvalité och färg.

Ta med dig tipsen du nu fått av oss och gå in i dina företagslokaler igen och titta med nya ögon. Tänk efter en extra gång innan du bestämmer dig för att slänga allt och köpa helt nytt. Behöver du hjälp att se möjligheter så tveka inte att ta kontakt med oss.

belsyning_ernst

Har du koll på punktbelysningen?

Hösten kommer sakta smygande dag för dag och vips så märker du att det liksom är lite mysigt att tända lampor på eftermiddagarna. Därför tänkte vi på Ernst Hotel Supply ge dig vår checklista så att du i god tid hinner se över belysningen i din affärslokal, på dina hotellrum eller i din restaurang.

När en riktigt bra punktbelysning finns i ett rum då får dina besökare en känsla av harmoni.  Med denna checklista kan du skapa en helt ny miljö för dina besökare om du ser över och optimerar din belysning.

 

 1. Inventera det befintliga ljuset i din lokal. Räkna hur många  ljuspunkter du har i nuläget. Dela sedan in dem i:

Allmänbelysning: Ljuspunkter som sprider ljus över allmänna ytor i hela rummet.

Funktionsbelysning: Arbetsplats, läslampor etc. En tydlig funktion som kräver rätt belysning.

Punktbelysning: Riktad belysning mot tavlor, växter, bokhylla etc.

Stämningsbelysning: Precis som det låter, till för att skapa en stämning eller mysbelysning. Här är levande ljus perfekt.

 

 1. Nu kan du tydligt se fördelningen och du ser också tydligt om du saknar belysning i någon kategori. Nu undrar du säkert hur många ljuspunkter man egentligen ska ha i ett rum? Här finns inget rätt och fel men tänk på att rummets färg och storlek påverkar antalet ljuspunkter. I ett rum med mörk inredning behövs oftast fler ljuspunkter. 

 

 1. När du nu vet vad som saknas och ska börja kika på lampor att komplettera med så ska du tänka till så att de nya ljuspunkterna placeras i olika höjder. Detta för att dra nytta av skuggornas färgnyanser i lokalen. Det är lite som att måla med ljus.

 

 1. Tänk sedan in punktbelysning för det som ska vara framträdande i din lokal och som besökarens blick ska fastna på först.  

 

 1. Nu är du redo för att gå på inköpsrunda. Kanske hittar du helt perfekta lampfötter men med fel nyans på lampskärmen. Tveka då inte att ta kontakt med oss så hjälper dig att få till helheten! Vi hjälper dig givetvis också att genomföra hela checklistan om du hellre vill ha hjälp med allt. Börja med att kika på våra lampor och lägg en offertförfrågan så hör vi av oss.

 

Önskar dig och ditt företag en skön och härlig höst!

taklampa_ernst_empire_II_300

Så skapar du en Skandinavisk stil. Detta bör du tänka på…

Ljust, avskalat och många vita toner är det som är det som är karakteristiskt för den skandinaviska stilen. Stilen som blivit omåttligt populär på pinterest. 

Associerar du också till snö, björkar, naturmaterial, öppna landskap och det nordiska ljuset? Det är en bra bas att falla in i detta tänk. 

Nu ska du få gå Ernst Hotel Supply lilla inredningsskola för Skandinavisk stil!

Lektion 1 – Nordic light

Vitt, vitt, vitt i olika former och olika material. Blanda som du vill, men vitt ska det vara. Det som kan kännas tufft är att även golven bör vara vita alternativt ljusa, och vi alla vet ju att vita golv är mer fläck-känsliga än mörka. Egentligen ska man i denna stil arbeta med så lite mattor som möjligt, men det finns många bra lösningar på ljusa mattor att välja mellan som framhäver den skandinaviska stilen.  

Lektion 2 – Less is more

Så avskalat som möjligt! Inte för mycket prylar. Ett tips är att leta efter hållbara designklassiker på loppisar eller hos antikvitetsbutiker. Designklassiker kan givetvis kosta en del men ofta har de ett bra grundvärde som ofta står sig över tid och skulle det bli aktuellt att sälja möblerna igen så finns det stor sannolikhet att du får igen det du gav. 

Lektion 3 – Medveten avslappning 

Det är lätt att bli för strikt och stram i denna inredningsstil eftersom den är så avskalad. Försök att lätta upp stilen genom små enkla tips som att ställa en tavla på golvet istället för att hänga den eller låt de fina vitrindörrarna stå på glänt. Bädda lite slarvigt med linnelakan och låt pläden i soffan ligga lite utfälld. Det finns en hel del textilier att välja mellan som ger ett lite ”ruffigt” uttryck vilket kan vara användbart i just denna inredningsstil. 

Lektion 4 – Fotokonst

Svartvit fotokonst är väldigt populär just nu. Den används även i den urbana stilen som du kan läsa mer om i ett av våra tidigare inlägg. Antingen kan du använda egna foto som du tagit och ramat in för att skapa en personlig touch eller så finns det att köpa motiv ganska billigt. Samla gärna fotografierna i så kallade fotoväggar. Använd samma kulör på ramarna så att de skapar en enhet tillsammans.  

Lektion 5 – Gröna växter 

Varför inte en enorm kaktus? Ytterkrukan kan du placera i en snyggt sydd linnepåse i grått eller beige grovt linnetyg. Både små och stora gröna växter passar denna stil men välj med fördel de växter som ger en enkelhet i sitt uttryck som suckulentväxter, eller storbladiga växter som exempelvis monstrea.   

Grattis! Nu har du fått en bra grund i den skandinaviska stilen. Tveka inte att ta kontakt med oss på Ernst Hotel Supply om vi ska skapa en skandinavisk stil hos ditt företag!

Woman stands near the window in hotel room at morning time

Har du koll på hur du mörklägger & solskyddar bäst?

Nu är den efterlängtade sommaren här och förhoppningsvis bjuder den på lite sol och värme! Sol och värme som för det mesta är skönt, men som kan bli besvärande exempelvis när du ska sova eller vill sitta på en uteservering. 

 Två saker ska du ska funder över: 

 1.  Val av tyg
 2.  Val av uppsättning

Val av tyg:

Det finns två olika typer av mörkläggningstyger beroende på vilken effekt du vill uppnå. Dessa kallar vi dimout tyg och blackout tyg.

Dimout tyger har svarta tjocka trådar invävda i mitten av tyget vilket gör att tyget stänger ute ljus. Ju mörkare ton på dimout tyget du väljer desto mer ljus stänger det ute. En ljus dimout mörklägger ca 75-80 % medan en mörk dimout mörklägger ca 90 -95 %. 

Blackout tyger mörklägger till 100 % och är också stelare i kvaliteten, vilket gör att man får anpassa valet av uppsättningsmodell. Gardinlängder är en uppsättning som fungerar toppen för dessa tyger och då får du även en ljuddämpande funktion. 

Uppsättningar att välja mellan:

Hissgardiner

Söker du en kombination av både ett solskydd och en snygg gardinkappa då kan en hissgardin passa. Är utrymmet dessutom trångt vid sidan om fönstret eller är fönstret litet fungerar denna lösning perfekt eftersom vi använder metallprofiler med kulkedja som gör gardinen stabil och enkel att montera med antingen vägg- eller takfäste.

Gardinlängder

Stora fönsterpartier kan vara kluriga att mörklägga och då kan klassiska längder vara en bra lösning. Man kan också kombinera dessa med ett tunnare tyg om man vill skapa ett insynsskydd.     

Rullgardiner

Denna uppsättning är kanske den som de flesta tänker på när det gäller mörkläggning. Rullgardinen är ett bra val om du har inåtgående fönster som annars kan vara svåra att mörklägga på ett bra sätt. 

Markiser

Behöver du kanske till sist komplettera din mörkläggning med markiser. Om du har en uteservering med parasoller, dynor, kuddar ger det ett bra intryck om du skapar en helhet med färg och mönster. Du missar väl inte vårt juni2019 erbjudande då vi lämnar 20 % på markistyger. Https://ernsths.se/utetyger

Vi erbjuder utetyger i över 40 olika färger och mönster och utför även all form av sömnad av alla våra produkter.

Vill du beställa tygprover? Vi skickar gärna så snart du kontaktar oss! 

 

textil på terassen

SKAPA EN HÄRLIG UTEMILJÖ MED TEXTIL

Oavsett om det handlar om en hotell- eller restaurangveranda eller kanske en liten plats utanför kontoret så är en ombonad utemiljö alltid uppskattat och en plats där alla gärna vill hänga. En mysig uteplats går att skapa relativt enkelt med textila inslag i kombination med växter och belysning. Vi har många utetyger både på lager och i vårt beställningssotiment som passar till allt från kuddar & draperier till markiser & dynor. Njut av vår härliga sommar!

taklampa textil 2

Skapa en modern urban stil med keramik, trä och linnematerial.

Har dina lokaler metallinslag, betonggolv och lite ruffa ofärdiga ytor då ska du välja att inreda med en urban stil!

Stilen passar otroligt bra för stora öppna ytor som annars kan anses svåra att inreda för att skapa en go känsla i. 

5 urbana kännetecken

 • trä, betong, skinn, metall, linne inslag
 • möbler med en praktisk funktion
 • stora gröna bladväxter
 • Sparsamt med prylar
 • grafisk konst eller svart-vit fotokonst

3 Vanliga frågor:

Min lokal saknar de övergripande urbana inslagen?

Om du har en lokal som saknar de urbana inslagen med ruffa ytor men ändå gillar stilen så finns lösningen även för detta. Det finns mängder av passande fototapeter som kan skapa den rätta känslan.  

Hur kan färgskalan i textil se ut?

Här kan det variera beroende på lokalens utseende från start. Ofta arbetar man med gråskalan som bas i den urbana stilen och plockar upp någon eller ett par accentfärger som kan gå ton i ton med basen eller komplettera den. 

Hur kan jag förstärka den urbana stilen? 

Lamporna  är det som förstärker denna stil med enkla medel. Det finns fantastiskt många lampor med industriell stil idag att välja mellan. Tänk både taklampor och punktbelysning. 

Om du nu känner dig helt säker på att välja den urbana stilen till dina nya lokaler men behöver hjälp så tveka inte att ta kontakt för ett helhetskoncept. Vi på Ernst Hotel Supply hjälper dig gärna att ta fram en moodboard så att du får en tydlig känsla för helhetsintrycket. Varmt Välkommen att höra av dig!

Addsimplicity_ernsths_monlux

Monluxsviten Clarion Sign

Ett verkligt fint samarbete mellan Jannice Vistrand, Add Simplicity och Per Holknekt, Monlux har resulterat i en mycket vacker svit på Clarion Sign i Stockholm. Vi på Ernst Hotel Supply  är glada över att ha fått vara med och leverera textil och kuddar i sammet och linne. Dags att checka in kanske?

Showroom

Du vet väl att textil är ljuddämpande?

Hur är akustiken i dina lokaler? Vad säger dina gäster? Ljud påverkar oss mer än vi tror och kan också vara avgörande för vilken restaurang, pub, samlingslokal eller vilket hotell dina gäster väljer!

Här får du 4 tips av Ernst Hotel Supply som har stor ljuddämpande effekt. 

 

1. Välj långa gardiner i tjocka material. Sammetstrenden håller i sig fortfarande men det finns många andra härliga material att välja mellan. Något som inte så många vet är att desto fler veck en gardin har desto bättre dämpar den ljud.

Är lokalen fönsterlös eller har väldigt få fönster kan man självklart klä en vägg eller skärma av rummet med en ”draperad vägg”.

2. Mattor ska vara tjocka och stora i rummet för att dämpa bra. Man kan också dämpa ytterligare genom att köpa ljudisoleringsfilt som du placerar under mattan för att uppnå ännu bättre effekt.

3. Ljuddämpning av tavlor är något som man ofta glömmer bort. Fäst ljuddämpande filt eller annan textil bak på tavlan och vips så har du fixat osynlig ljuddämpning. 

4. Kuddar är en kär inredningsdetalj som höjer mysfaktorn enormt i ett rum. Kuddfodral är också den detalj som du enkelt kan byta ut efter säsong för att förändra tonalitet i en lokal så snåla inte med kuddar eftersom de både fånga ljud och skapar en hög mysfaktor!

Behöver du hjälp att ta fram ett helhetskoncept så hjälper vi gärna till! Kontakta Helena på Ernst Hotel Supply  

 

hissgardin_lervik_ernst_800

Hissgardiner för de små fönstren

Hissgardiner passar perfekt om det är trångt sidan om fönstret eller om själva fönstret är litet. Vi använder metallprofiler som är enkla att montera och med kedjedrag så blir användningen enkel. Allt måttanpassas efter dina behov och förutsättningar. Tyget väljs så att det matchar övrig inredning & textil och fästs med kardborreband vilket gör det mycket enkelt att ta av för att tvätta eller för att byta. Tveka inte att kontakta oss för mer information Klicka här