badd_ernst_gul_sammet_hs

Vilka är hotellgästens 3 mest prioriterade önskemål på hotellrummet,  kan du gissa?

Hur viktig är hotellrummets inredning för hotellgästen egentligen? Det beror helt på vilken typ av resenär du är och dina behov. Olika resenärer har olika behov.

Semesterresenärer är ute efter lugn och ro, en stressfri miljö, närhet till stan, landet, stranden eller skogen.

Affärsresenärer ställer höga krav på till exempel internetuppkoppling, sängkomfort och luftkonditionering.

Under hösten 2019 befann vi oss en hel del ute på vägarna som just affärsresenärer och när vi gräver lite djupare i affärsresenärens behov så vill vi påstå att det finns 3 önskemål som toppar önskemålslistan för både affärsresenären och semesterresenären. Här har vi listat dem nedan.

1 Kudden

Kombinationen säng + kudde är viktig för att man ska få en avslappnad nattsömn. Kuddens vilohöjd är det som spelar störst roll, alltså den höjd där huvudet bärs upp och inte sjunker ner mer. Beroende på om man sover på rygg alternativt sidoläge så kan vilohöjden variera kraftigt. 

Att kuddarna tryckavlastar och sprider huvudets tyngd över en större yta är också viktigt för att det ska kännas bekvämt. Gör kudden inte det och trycket mot huvudet blir för stort kan det leda till att man hela tiden vaknar och vill byta ställning. Antalet kuddar i ett hotellrum har visat sig vara viktigt och därför är det viktigt att se till att det alltid finns extra kuddar att tillgå på rummet. 

2 Sängen 

Vilka faktorer spelar in för att det ska anses som en bra hotellsäng? Jo det ska vara en resårbotten med pocketfjädersystem som är den mest exklusiva typen av elastisk resår. Sängar delas in i komfortzoner med hjälp av pocketfjädersystemet. De bättre sängarna har mellan 5-7 zoner. På så sätt hjälper madrassen dig att sova i en ergonomsikt riktig kroppsställning och du känner dig utvilad när du vaknar.  

3 Bäddmadrassen

Bäddmadrassen är det verktyg man använder för att kunna finjustera och anpassa sängen för alla kroppsvikter. Den bör vara mellan 5 – 10 cm tjock. Materialet kan vara allt från skum till kallskum/latex. Bäddmadrassen är ofta den del du kan justera sängens hårdhet med för att få sluttouchen på komfortkänslan i sängen. 

Sovmiljön är en viktig del för att förmedla en känsla och skapa en helhet på hotellet. Alltifrån en skön säng till härliga lakan bidrar till den upplevelse du vill att din gäst ska känna. Komforten är många gånger en av grundstenarna för att behålla lojaliteten hos en gäst. Gästen måste känna att hen får ”value for money”!

Vi på Ernst Hotel Supply hjälper dig gärna med att hitta rätt bland både kuddar, sängar och laddningslösningar för mobiltelefoner. Tveka inte att boka in ett möte med oss redan idag genom att klicka här 

Vi kan skräddarsy helhetslösningar som passar för hotellgästen såväl som för hotelldriften.