Showroom

Du vet väl att textil är ljuddämpande?

Hur är akustiken i dina lokaler? Vad säger dina gäster? Ljud påverkar oss mer än vi tror och kan också vara avgörande för vilken restaurang, pub, samlingslokal eller vilket hotell dina gäster väljer!

Här får du 4 tips av Ernst Hotel Supply som har stor ljuddämpande effekt. 

 

1. Välj långa gardiner i tjocka material. Sammetstrenden håller i sig fortfarande men det finns många andra härliga material att välja mellan. Något som inte så många vet är att desto fler veck en gardin har desto bättre dämpar den ljud.

Är lokalen fönsterlös eller har väldigt få fönster kan man självklart klä en vägg eller skärma av rummet med en ”draperad vägg”.

2. Mattor ska vara tjocka och stora i rummet för att dämpa bra. Man kan också dämpa ytterligare genom att köpa ljudisoleringsfilt som du placerar under mattan för att uppnå ännu bättre effekt.

3. Ljuddämpning av tavlor är något som man ofta glömmer bort. Fäst ljuddämpande filt eller annan textil bak på tavlan och vips så har du fixat osynlig ljuddämpning. 

4. Kuddar är en kär inredningsdetalj som höjer mysfaktorn enormt i ett rum. Kuddfodral är också den detalj som du enkelt kan byta ut efter säsong för att förändra tonalitet i en lokal så snåla inte med kuddar eftersom de både fånga ljud och skapar en hög mysfaktor!

Behöver du hjälp att ta fram ett helhetskoncept så hjälper vi gärna till! Kontakta Helena på Ernst Hotel Supply